klart.se

Du är här: Omsorg och hjälp > Trygg och säker > Coronavirus - covid-19 > Uppleva och göra

Uppleva och göra

Sidan uppdaterades 15 september klockan 16:50.


Arrangemang

I hela Sverige är det förbjudet att anordna allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 deltagare.

Folkhälsomyndigheten - Riskbedömning av evenemang och sammankomster med anledning av covid-19 (länk till annan webbplats)

 

Norsjö bibliotek

Vi känner stort ansvar för samhället  och vi bryr oss om våra användare. Vi följer därför kontinuerligt myndigheternas rekommendationer och beslut kring coronaviruset.

Biblioteket håller öppet som vanligt tills vidare men programpunkter och aktiviteter har ställts in.

När ni besöker oss har vi säkerhetsställt att personalen har god handhygien och inte känner sig sjuka. Tänk på att smittspridning är störst inom 2 meter. Håll gärna ett avstånd.

Känner du dig sjuk ber vi dig att inte besöka oss just nu. Vi rekommenderar att du tar del av vårt digitala biblioteksutbud under denna period.

Du kan gå in på www.v8biblioteken.se och klicka på E-biblioteket. Där hittar du information om e-böcker, e-ljudböcker och strömmande film.

Boken kommer i coronatider
Hemleverans av böcker eller hämta din bokpåse på biblioteket.

Hemleverans av böcker
Är du 65+ eller tillhör du en riskgrupp? I dessa coronatider erbjuder vi dig i Norsjö samhälle hemleverans av böcker.  Servicen är tillfällig och gäller i mån av tid.

Hämta din bokkasse
För dig som inte vill vistas ute så mycket erbjuder vi att ringa eller maila önskemål på böcker du vill låna så plockar vi ihop dem och lånar ut böckerna till dig. Därefter hämtar du din bokkasse på överenskommen tid ute i bibliotekets hall.  Servicen gäller under ordinarie öppettider och i mån av tid.

Vill du veta mer? Ring 142 55 eller maila till biblioteket@norsjo.se

 

Norsjö simhall

Norsjö kommuns simhall följer myndigheternas riktlinjer för hantering av situationen kring coronaviruset och tar självklart smittspridningen på fullt allvar. I nuläget finns inga särskilda restriktioner för simhallar.

Simhallen desinficerar bassängvattnet med klor som gör att virus inte kan föröka sig i bassängvattnet, håller en hög frekvens på städningen och informerar besökarna om hur viktigt det är att duscha före bad och att vara extra noga med handhygienen. Dessutom uppmanar vi besökarna att torka av redskap före och efter träningspasset. Desinfektion och spritservetter tillhandahålls av anläggningen.

Du som besökare är välkommen att träna, bada och simma hos oss – om du känner dig frisk. Annars ska du stanna hemma. Var extra noga med handhygienen.

Simhallen omfattas inte av förbudet mot allmänna sammankomster och tillställningar, men antalet besökare kommer att begränsas till max 50 personer

 

Ishall

Norsjö kommuns ishall följer myndigheternas riktlinjer för hantering av situationen kring coronaviruset och tar självklart smittspridningen på fullt allvar. I nuläget finns inga särskilda restriktioner för ishallar.

Allmänhetens tider:

Du som besökare är välkommen att åka skridskor hos oss – om du känner dig frisk. Annars ska du stanna hemma. Var extra noga med handhygienen. Antalet besökare kommer att begränsas till max 50 personer
 

Knut'n

Eftersom Knut´n är ett välbesökt ställe och en arbetsplats för många personer vill vi på detta sätt minimera risken att både sprida eventuell smitta och själva drabbas när många av våra medarbetare tillhör riskgruppen. Därför har vi gemensamt beslutat om dessa förändringar i våra rutiner tills vidare.

• Knut´n håller öppet som vanligt till annat meddelas angående hälsoläget i kommunen

• För att minska eventuell smittspridning genom direktkontakt via pengar önskar vi i möjligaste mån betalning genom swish eller bankkort.

• Angående hämtning av gods så önskar vi i möjligaste mån att ni själva kommer hit och lämnar under skärmtaket. Är detta inte möjligt, ring oss så försöker vi lösa problemet.

• Du som besökare är välkommen om du känner dig frisk. Annars ska du stanna hemma.

 
 

Sidan uppdaterad:  2020-09-15
Norsjö kommun

Växel: 0918-14 000
E-post: info@norsjo.se
Org.nr: 21 20 00 - 2858
Besöksadress

Kommunhuset
Storgatan 67
935 81, Norsjö
Öppettider

Måndag-torsdag: 08:00-16:00
Fredag: 08:00-15:00
Lunchstängt: 12.00-13.00
Synpunkter på hemsidan

Kontakta webbmaster
E-post: kommunikator@norsjo.se
Om webbplatsen