klart.se

SMS-tjänst

Norsjö kommun har tillgång till en SMS-tjänst, UMS, som vi använder för att skicka samhällsviktig information och varna invånare om kritiska händelser, t ex störningar och förändringar i vatten-, avfalls-, värme- och strömförsörjningen.


Som avsändare står det ”Norsjo”. Det går inte att svara på SMS:et.

Systemet tar automatiskt bort dubbletter, vilket innebär att om du har flera telefoner registrerade så är det endast ett nummer som sms:et går ut till. Det innebär också att det kan vara ett nummer som en vuxen inte har tillgång till. Din telefon måste också vara registrerad. Om den inte är det så kan du själv lägga till ditt nummer.


Ändra eller lägga till telefonnummer

För att ändra eller lägga till nummer i SMS-tjänsten använder du länken till höger. På den sidan får du fylla i vilken kommun det gäller, här skriver du Norsjö kommun. Sedan fyller du i det telefonnummer dit du vill att pinkoden skickas. Se bild nedan:

UMS - lägg till nummer


Efter en liten stund får du en pinkod, som avsändare står det CDM. Skriv in den i det gula fältet. Klicka på logga in. Se bild nedan:  

UMS PIN-kodNär du har loggat in kan du ändra eller lägga till telefonnummer. Ändra till det mobilnummer du vill att SMS:et ska gå.

UMS uppdatera nummer


Du kan också lägga till en extraadress, det kan vara till exempel om du har en sommarstuga eller annan fastighet i Norsjö kommun och vill få SMS om något skulle vara aktuellt där. Klicka på den gröna rutan för att lägga till adressen.

UMS extra adress


 
 

Sidan uppdaterad:  2019-01-30
Kontaktperson

Bäckström
Siv Bäckström
Kanslichef & Stabschef IT

Telefon

0918-14263

E-postadress


Arbetsplats
Kansli och IT-enheten
 
Norsjö kommun

Växel: 0918-14 000
E-post: info@norsjo.se
Org.nr: 21 20 00 - 2858
Besöksadress

Kommunhuset
Storgatan 67
935 81, Norsjö
Öppettider

Måndag-torsdag: 08:00-16:00
Fredag: 08:00-15:00
Lunchstängt: 12.00-13.00
Synpunkter på hemsidan

Kontakta webbmaster
E-post: kommunikator@norsjo.se
Om webbplatsen