klart.se

Du är här: Kultur och fritid > Byaföreningar > Gumboda

Gumboda

Gumboda ligger vackert belägen vid Skellefte älvdal. Byn ligger centralt, dvs det är lika långt till Norsjö, Boliden, Bastuträsk och Jörn samt endast 6 mil fin väg till Skellefteå som är närmaste stad. Vi har alltså bra pendelavstånd till olika arbetsplatser. Det finns även ett nytt dagis/fritids mitt i byn.

I vår by finns för närvarande 25 hushåll och här bor cirka 55 personer, finns inga tomma gårdar.

I byn finns bredband tillgängligt. Gumboda är en levande by med växande lantbruk så hos oss är åkrarna i bruk och vi har kor, hästar, höns fritt betande på lägdorna.

Byns bagarstuga är flitigt använd inte minst inför vår stora, årliga sommarmarknad mitt i juli månad. Det är en stadigt växande marknad med 20-talet marknadsknallar, stor sommarloppis, mjukkakor, fikaservering samt kolbullar att äta till lunch.

Bredsele Park finns på gångavstånd med sommardanser, fotbollspel samt olika andra sommaraktiviteter. Där ligger även vår natursköna husvagnscamping vid älven med tillhörande servicehus för husvagnsgäster.

Vintertid åks det pulka i Alexbacken som är alldeles lämpligt brant för detta. På toppen grillas korv och kokas kaffe i eller utanför grillkåtan.
I Kusfors, endast 4 km bort, finns en genuin lanthandel, Björks lanthandel. Där finns det mesta man kan tänka sig och alldeles intill ligger Café Ångloket med hembakat fika och lättlunch.
 
 

Sidan uppdaterad:  2020-05-20
Gumbodas hemsida
wwww.gumboda-norsjo.se
Norsjö kommun

Växel: 0918-14 000
E-post: info@norsjo.se
Org.nr: 21 20 00 - 2858
Besöksadress

Kommunhuset
Storgatan 67
935 81, Norsjö
Öppettider

Måndag-torsdag: 08:00-16:00
Fredag: 08:00-15:00
Lunchstängt: 12.00-13.00
Synpunkter på hemsidan

Kontakta webbmaster
E-post: kommunikator@norsjo.se
Om webbplatsen